» RECIPE: PALEO BREAD | Monique Lund

RECIPE: PALEO BREAD


posted April 18, 2015 by Monique Lund

IMG_5264

God lørsdags morgen! Hva gjør man når man våkner timer før resten av huset står opp? Jo, man baker! Nåja, jeg skal ikke skryte på meg allverdens, for dette brødet krever igrunnen bare at man blander nøtter og frø med egg, og så gjør stekeovnen resten. Jeg skal heller ikke skryte på meg oppskriften – den fant jeg her.

Ingredienser: 

6 egg

1 dl olje/vann (jeg brukte vann)

1 klype salt

120 g hver av følgende: mandler, valnøtter, solsikkefrø, gresskarkjerner, linfrø og sesamfrø

Stek brødet på midterste rille i ca 50-60 min på 175 grader.IMG_5267Brødet er laktose- og glutenfritt, og grunnen til at det kalles paleo – eller steinalderbrød – er fordi det kun inneholder nøtter og frø, ikke mel. Kan også anbefale denne oppskriften, et brød jeg har laget mange ganger og som er utrolig saftig og godt. Det er ikke like “frøete” som dette brødet og dermed litt mer barnevennlig.

PS! Husk å oppbevar slike brød i kjøleskapet!

Ha en nydelig lørdag alle sammen!

 

Anne

Nam! Det så godt ut, må prøves. Hakker du opp nøttene får du tar de oppi?


Monique Lund

Anne: Nei, nøttene hives oppi hele – men her kan du jo gjøre som du har lyst altså! :)


Maria

Ah så godt det så ut :-)Skriv en kommentar