» SUGAR IN THE MORNING | Monique Lund

SUGAR IN THE MORNING


posted April 7, 2015 by Monique Lund

IMG_5168

// genser – basic apparel, klokke – michael kors //

God tirsdags morgen fine lesere! Da var det slutt på påsken, og endelig tilbake i vanlig bloggmodus igjen! Det er utrolig deilig med ferie, men du så deilig det er med litt hverdag igjen også!

Vi har hatt skikkelig Påske-tour i år – først en liten tur ut på landet og i fjæra på Lista og deretter en kjapp visitt innom Kristiansand. Og bilen var nedlesset med saker og ting – vi har allerede begynt å pakke og flytte ting fra huset – selv om vi enda ikke har funnet noe nytt hus. Men magen vokser og tiden flyr, så da er det bedre å ta det litt etter litt. Jeg kan nesten ikke tro at vi begynner å nærme oss såpass og sommerfuglene danser helt vilt i magen!

Jeg får kose meg videre med kaffikoppen – kosetøyet er fremdeles på, men om litt tenkte jeg å kåre vinneren i denne giveawayen! Så har du enda ikke deltatt, har du fortsatt mulighet altså! IMG_5170

Rikke

Hei Monique!

Beklager på forhånd for en lang kommentar! Jeg søkte litt rundt på nettet ang. studier og fant noen av dine gamle innlegg hvor du har skrevet om buttet ditt fra sykepleier til ingeniør. Jeg føler selv at jeg er i samme posisjon nå og aner ikke hva jeg skal gjøre. Jeg er ferdig md en bachelorgrad i skipsfart og logistikk til sommeren og blir mer og mer usikker på fremtiden her. Jeg var for bare noen måneder siden stor fornøyd og sikker på valget, men jo nærmere sommeren kommer jo mer tviler jeg. Er usikker på om det er fordi jeg ikke vet hva jeg skal gjøre videre og det er en måte å utsette ting på eller en kvart livs krise, men det er veldig frustrerende. Motivasjonene er dalende og lyste på å ha en jobb hvor man “alltid” er tilgjengelig (som man som oftest får innen shipping) er ikke så stor. Hvordan takler du det? Mener å huske at du tittet innom jobben selvom du var på ferie i sommer.
Før jeg begynte å studere jobbet jeg tre år i hjemmesykepleien og trivdes godt her, men det var og deilig å begynne å studere noe helt annet. Jeg har hele tiden fått høre at jeg hadde blitt en veldig god sykepleier og trives jo godt å jobbe med mennesker. Men tanken på å ta tre nye år med studier er litt trasig akkurat nå. Å ha “sløst” vekk 3 år og mye penger på studier som jeg ikke får bruk for om jeg bytter retning er ikke akkurat det jeg synes er gøyest. Jeg er jo bare 24 og det å være ferdig utdannet som 27 er jo ikke ille i mitt hodet, men jeg er så usikker. Nå vet jeg at du ikke er noen karriereveileder, men har du noen tips siden du har vært gjennom det samme tidligere? Hva tok du stilling til når du valgte å begynne på nytt?


Monique Lund

Rikke: Jeg blir så glad og samtidig så ydmyk når jeg får slike kommentarer fra dere. Jeg vet selv hvor tungt og vanskelig et slikt veiskille kan være, så jeg skal lese igjennom kommentaren din noen ganger til før jeg svarer deg <3


Charlotte

Til Rikke: Jeg leste kommentaren din, og jeg kjenner meg igjen i problemstillingen og vil derfor gi deg et råd. Du er enda ung, og har hele arbeidslivet foran deg. Du vet ikke hvordan yrket er før du har gjort et forsøk, og arbeidsmiljø og oppgaver kan variere enormt fra jobb til jobb. Så hvorfor ikke gi det et forsøk? Og hvis du om et års tid fortsatt kjenner at dette er feil, så er det ingenting i veien for å begynne på en ny utdanning neste høst.

Eventuelt så har jo ikke fristen for søknad på høyere utdanning gått ut enda. Så du kan jo legge inn en søknad. Kanskje blir valget veldig lett om du eventuelt kommer inn i juli på det du ønsker.

Lykke til :-)Skriv en kommentar