» THE BABY’S NAME | Monique Lund

THE BABY’S NAME


posted April 26, 2015 by Monique Lund

 Ja, vi har hatt det klart i noen uker – og lillebror i magen har nå hatt et navn en liten stund allerede.

Navnedebatten ble litt annerledes enn med førstemann, da var det liksom aldri noen tvil. Både betydningen og familiehistorien bak navnet Benjamin gjorde at vi tidlig fant ut at Benjamin skulle hete akkurat dét. Men nå med lillebror, følte vi at navnet ikke bare skulle være fint, men at det også skulle klinge godt sammen med storebror.

Hvordan var navnevalget for dere? Hvilke kriterier la dere til grunne da dere valgte? Og – noen som gjetter hva lillebror skal hete?

Charlotte

Gabriel! :D


Silje

Jeg tenkte med en gang på Leander! Har ei venninne som har en Benjamin og en Leander, så det var det første jeg kom på. Vi venter en liten gutt i juni, og han skal hete Filip <3


G

Sander


E

Vi fikk en liten Theodor i januar og det navnet valgte vi fordi vi synes det er utrolig fint, og fordi det er ganske uvanlig (for oss var det viktig at navnet ikke var “oppbrukt”)! Det ble faktisk bestemt da jeg bare var 9 uker på vei (var 200% sikker på at det måtte være en gutt i magen), så vi ble ganske lettet da det faktisk var en Theodor som kom ut! ;-) Jeg tipper at lillebror også skal hete noe på B jeg! Kanskje Bendik? Uansett: lykke til med flytting og det hele. Vi flyttet fra Bergen til Ålesund under 4 uker før lille kom til verden, så jeg må si at jeg føler med deg… Men: det er verdt det! Godt å ha familie rundt seg – det husker dere nok fra da Benjamin kom til verden :-) Mange klemmer fra meg!


Christine

Tipper minstemann skal hete Oliver, Johannes eller Elias!


Monique Lund

Christine: Åå, det er så fine navn! <3


Monique Lund

E: Ååå, gratulerer så mye med lille prinsen! Theodor er et kjempefint navn og så er jo betydningen så innmari fint også! <3 Ja, vi gleder oss veldig til å komme hjem igjen, til venner og familie – det skal bli godt! <3 Stor klem til deg også!


Monique Lund

Silje: De to navnene passet veldig godt sammen – og navnet til deres lille prins er så fint! <3 Håper du er i fin form og at siste trimester ikke blir så altfor tungt! <3


Luisa Fernanda del Mar

Jeg aner ikke! Slikt er så vanskelig å gjette, har aldri greid det med venner heller :p

Navn er jo så.. STORT! De skal jo hete det for alltid. Vi valgte navn ut fra familie og røtter. Det første navnet hadde jeg bestemt for flere år siden (hysj), men det er oppkalling etter mannens oldefar/min lillebror, så det var ikke så kontroversielt. I min familie har vi mellomnavn, og jeg var sikker på at jeg ville ha et til lillegutt også, og det måtte være noe spansk. Mitt opphav betyr veldig mye for oss og vi ønsker å videreføre det så mye som mulig til gutten vår. Og navn har jo så mye med identitet å gjøre, uten at vi kan velge hans på noen måte, det får han finne ut av selv :)


Anna

Sebastian! Lykke til i tredje trimester!


Mona

Navn er vanskelig. Det er jo en stoooor beslutning, og det finnes så mange fine å velge blant. Begge jentene våre fikk navn på samme grunnlag; de skulle få ett enkelt og kort fornavn (fordi de har fått et mellomnavn og jeg ikke synes noe om så utrolig lange og krevende navn…), de skulle kunne uttales på engelsk, de (verden er liten, og vi har begge to mødre fra utlandet), de skulle ikke være for vanlige (slitsomt når det blir flere i samme klasse med samme navn, det vet jeg av erfaring) og navnene skulle bety noe for oss. I tillegg ble det til at vi valgte norrøne navn til begge to. Begge to fikk navn på sykehuset, vi ville gjerne treffe dem før vi bestemte oss, og begge svangerskapene var risikofylte, så mye annet var viktigere enn navn underveis (og jeg måtte prøve å holde litt igjen i tilfelle det skulle gå galt). Det hører med til historien at vi måtte gjennom ti år, tretten IVF og fire aborter på veien til våre to fantastiske småjenter. De heter Una og Eiri. Gratulerer så mye, og lykke til!


Monique Lund

Mona: ååå, ingenting gjør meg gladere enn når jeg hører slike solskinnshistorier – selv om veien dit var lang og tung, så er det jo fantastisk å kunne se på de to vakre prinsessene sine og tenke at det var verdt alt strevet. Og for noen fine navn! Stor klem til deg – og takk som delte <3 Det setter jeg så umåtelig pris på!


Monique Lund

Anna: Tusen takk kjære deg! Kan nesten ikke tro at det nærmer seg såpass – tida går jo så fort!


Marianne

Vi ville ha et navn som ikke alle andre har. Hadde en guttedukke når eg var liten so, het Amadeus. Nå heter vår sønn på 15 uker Amadeus, det betyr å elske eller elsket av Gud :-)


Monique Lund

Marianne: gratulerer med lille prinsen, og for et fint navn og betydning! <3


Camilla

Kommer du til å røpe navnet før han kommer? Jeg tipper Leander, Oliver eller Tobias, kun av det grunnlag at det er de fineste guttenavnene jeg vet om;) Min lille heter Tobas og det var det første navnet vi kom på. Vii kjenner ingen som heter det. Heldigvis var pappaen enig uten protest!


Monique Lund

Camilla: Nei, vi kommer nok til å gjøre samme som sist – å avsløre navnet etter at lille skatten er født :) Navnene du nevner er kjempefine!!Skriv en kommentar