» FØDEBAGEN | Monique Lund

FØDEBAGEN


posted June 28, 2015 by Monique Lund

IMG_7621

All packed – ready for little brother to arrive!

Det er mange som har etterlyst dette innlegget, og ettersom sakene må pakkes allikevel – så er det klart jeg deler med dere hva som blir med oss den dagen lillebror skal komme til verden. Jeg fikk jo gjort meg opp noen tanker om hva som var nødvendig og ikke da jeg fikk storebror – eneste streken i regninga der var at fødselen satte igang lenge før jeg hadde fått pakket ferdig og at det ble hastekeisersnitt og dermed et mye lenger sykehusopphold enn det jeg hadde trodd. Så – kanskje noen synes jeg har pakket med meg for mye og litt for omstendelig – men jeg vil bare være på den sikre siden og unngå å sende familien på handletur (igjen)!

IMG_7608 copy

Til Lillebror

Jeg begynner med det koseligste – nemlig det nusselige, herlige babytøyet. Jeg vet at de aller fleste sykehus stiller med det man trenger under oppholdet, men selv synes jeg det er så koselig og godt å kunne kle han i sitt eget tøy og ikke minst reise hjem i hentesettet sitt.

  1. Pledd og tepper - javisst er det på sommeren, men det kan være greit med tepper, både når man får besøk og når man skal reise hjem med nurket. Vi skal kjøre endel, og hvis vi da må stoppe for å stelle skatten, kommer det hvertfall godt med!
  2. Bodyer – jeg har tatt med 3 stk i str 50 og én i str 56. Melk, gulp, tiss og bæsj – jeg har skiftene klare!
  3. Kosebukser - jeg har pakket 2 stk bukser med samme begrunnelse som over.
  4. Sokker – 2 par – de små søte tottelottene skal ikke fryse!
  5. Klorevotter!!! Disse glemte jeg forrige gang, og måtte sende min mor på handletur. De små neglene er sylskarpe og da er det godt å beskytte de små mot kloremerker i ansiktet. Disse synes jeg er et must å ha med seg!
  6. Hentesettet – jeg klarte rett og slett ikke bestemme meg, så da tok jeg med meg begge to jeg da…!
  7. Bleier (ikke med på bildet) – ettersom vi skal kjøre et stykke hjem, har jeg tatt med noen bleier for sikkerhetsskyld, samt våtservietter og salve til stumpen. Better safe than sorry!

IMG_7606 copy

Til Mamma

  1. Kosetøy - gjerne litt romslig og i mitt tilfellet – ammevennlig. Enten ved at det enkelt kan løftes opp, eller at det har en vid og god utrigning. Husk også at bukselinningen bør være behagelig.Jeg har pakket med med 2 sett – tar høyde for både melkesøl, gulp og alt annet som måtte komme.
  2. Store truser. Jepp, ikke så himla sexy, men i denne tida handler alt om komfort. Enten man har født vanlig eller gjennomgått keisersnitt, så er gode truser og behagelige bukselinninger det du vil pakke med deg. Og ta gjerne med flere, så har du noen ekstra!
  3. Amme-BH’er. I større størrelse enn det du tror du kommer til å trenge – jeg følte meg som Dolly Parton de første ukene og var veldig glad for at jeg hadde tatt litt i når det kom til størrelse. Det er nemlig fryktelig ømt og så er det fint med god plass til ammeinnleggene også.
  4. Sokker. Selv om jeg føder midt på sommeren, så vet jeg av erfaring at sykehus kan være kalde. Og må man opp på natten, ja, så er det utrolig deilig med noen gode sokker.
  5. Hjemreisetøy. Ikke at dette er noe stort fokus for min del – men det er jo også litt deilig å føle seg litt fin. Så skal jeg heller ikke legge skjul på at det er noe helt spesielt med hjemreiseturen og det er det litt gøy å markere.
  6. Sandaler. Et must på sykehuset – og husk å ta med deg noen som du enkelt kan vaske sålene på. Sykehusbasilusker trenger ikke bli med hjem på gulvene hjemme.
  7. Morgenkåpe (ikke med på bildet). Blir man liggende noen dager, er det godt å ha med seg en morgenkåpe som er lett å slenge på seg når man for eksempel skal opp midt på natten for å stelle nurket, eller på vei til dusj osv.

IMG_7599 copy

 

Toalettsaker

  1. Ammeinnlegg. Jeg har kun tatt med engangs, da dette var det eneste jeg brukte sist med storebror, selv om han ble født på høsten og det var kaldt. Sist hadde jeg også med med ullinnlegg, men de fikk jeg ikke bruk for og derfor dropper jeg det nå.
  2. Shampoo og balsam. Kall meg gjerne prippen, men jeg tar med min egen shampo og balsam på reiseflaske, da sykehussåpe ikke er tingen for mitt hår (her snakker jeg av erfaring – endte opp med megafloke i håret sist) og så er det litt ekstra velvære med en kjent og behagelig duft.
  3. Ammesalve. Purelan er fantastisk og reddet meg mang en gang sist – så denne er fast inventar, både i fødebag og senere i stellebag!
  4. Daglig hudpleie. Her har jeg redusert til kun det nødvendigste – serum og dagkrem. Jeg har også dristet meg til å ta med babyolje, selv om jeg mistenker den kommer til å bli overflødig.
  5. Tørrshampo. Dersom det ikke skulle bli tid til hårvask, så er tørrshampo definitivt redningen.
  6. Lett makeup. Let’s face it – jeg kommer nok ikke til å stå og sminke meg på sykehuset. Men akkurat på turen hjem er det greit å unngå å skremme vettet av folk. Farget dagkrem, litt blush, concealer (ja, for nå blir vel de mørke ringene permanente igjen), mascara og en lipgloss. 5 min max. Dét skal jeg få tid til. Tror jeg….
  7. Nattbind (ikke med på bildet). Store bind til you know what…
  8. Tannbørste/tannkrem (ikke med på bildet).

IMG_7604

 

Diverse

  1. Svangerkapspapirer. Fryktelig viktig! Og har du også ønskebrev som du vil jordmoren skal lese (hvis du ikke allerede har sendt det inn) tar du det også med.
  2. Snacks. Til både far og mor. Sukkerholdig drikke, energibarer, nøtter, frukt osv.
  3. Kamerautstyr. Viktig viktig! Ikke glem ekstra minnekort og batterilader.
  4. Mobil og mobillader. Egentlig unødvendig å begrunne hvorfor ;)

Så har jeg en aldri så liten oppfordring til alle sammen: vær så snill og la mor og far få dele den store nyheten først! Dette er blant det største de noen gang kommer til å få oppleve, og jeg kan ikke tenke meg hvor sårt det må være å ikke få gleden av å annonsere den nye verdensborgeren først.

Hva synes dere om pakkingen min? Too much – eller noe som mangler? Fyr løs!


Just a couple of words in Norwegian what I’m planning on bringing to the hospital when our little boy arrives. I hope you and google translate are good friends, as I’m too lazy to translate it all. Lots of love





Takk for ei super liste :D Denne skal jeg uten tvil ta frem igjen når det nærmer seg pakking av sykehusbag ;)


Monique Lund

Ester: Så utrolig hyggelig å høre! Og masse lykke til videre i svangerskapet – håper alt står bra til! Stor klem


Synes fødebagen ser super ut! Angrer på at jeg ikke tok med mer jeg også, og mannen måtte reise ut for å hente eller kjøpe ting opp til flere ganger.

Ellers anbefaler jeg at du tar med kroppsåpe og deodorant. Jeg GRÅT av glede da min kjære kom med dette. Sykehussåpen fungerer ikke en dritt, og det var sinnsykt varmt på sykehuset. Svetten rant, med andre ord, og jeg måtte inn på badet og vaske bort svettelukt en titalsganger i løpet av dagen. Etter et keisersnitt var ikke akkurat det så veldig kult heller! Hehe! LITT god lukt man man unne seg :-D

Lykke til!!


:)

Har ventet i spenning på dette innlegget siden vi hadde termin tålig likt.. Endte med jeg fødte 5 uker for tidlig og rakk absolutt ikke å pakke en gjennomtenkt fødebag :) Klarer meg, men har absolutt gjort meg opp noen meninger til en neste gang ;)


Helene

Tusen takk for et godt innlegg, denne listen kommer jeg også til å bruke når mini kommer i september. Lykke til og nyt tiden som kommer :)



Skriv en kommentar