» HVA SKAL VI HA TIL MIDDAG? | Monique Lund

HVA SKAL VI HA TIL MIDDAG?


posted March 15, 2015 by Monique Lund

Annonse/skrevet i samarbeid med Adams matkasseIMG_4499

Et av de spørsmålene det stilles altfor ofte her hjemme og som jeg så altfor sjeldent har et godt svar på, er: hva skal vi ha til middag? Det er grenser på hvor kreativ man klarer å være hver dag, og særlig i en travel hverdag.

Jeg har lenge vært nysgjerrig på disse matkassene man får på døra, og denne uka har vi vært så heldige å få teste ut Adams matkasse. De har mange forskjellige matkasser å velge mellom, alt etter hva som passer deg best – men vårt valg falt på barnekassen, da vi håpet at oppskriftene her skulle være lagt opp slik at vi fikk lille B til å spise mer grønnsaker enn det han tidligere har gjort. Alle oppskriftene er utarbeidet av landslagskokken Adam Bjerck og hvis du ønsker å vite næringsinnholdet til rettene, og ernæringsfysiolog Malin Hatlebakk har næringsberegnet alle rettene for å sikre at de er næringsrike og sunne. Hvis du ønsker å vite næringsinnholdet/kcal – kan du enkelt gå inn på Mine Sider på nettsidene og få full oversikt.

IMG_4496

Menyen denne uka var som følger: 

- fiskegrateng med råkost og salat

- overlår av kylling med potetbåter, gulrotpuré og bakt paprika

- pølser med pasta’n cheese

- skattekiste med sjørøverlaks og ris

- barnas lasagne med frisk salat

Torsdagen før levering mottok jeg en mail med informasjon om ukas meny og hva som kunne være greit å ha tilgjengelig hjemme for de aktuelle oppskriftene. I utgangspunktet får man jo alle råvarer levert, men andre ting som olje, krydder (i vårt tilfelle måtte vi passe å å ha muskatnøtt til fiskegratengen), smør og hvetemel tilgjengelig. Jeg var superspent på mandag da budet kom på døra, og jeg ble veldig imponert da jeg åpnet matkassen.

Det er tydelig at det er lagt ned mye arbeid i utvalg av råvarer og etter den siste middagsretten var laget, var det faktisk bare noen få cherrytomater igjen. Alt i denne kassen gikk med, og sammenliknet med en vanlig ukes avfall er det en utrolig miljømessig forbedring for vår husholdning!

IMG_4493

Alle oppskriftene tok mellom 15-40 minutter å lage, og med tanke på at man har alle råvarene tilgjengelig, har det vært en stor tidsbesparing for vår del. Det var noe veldig betryggende og avslappende å vite at menyen var bestemt på forhånd og ikke minst å slippe å løpe i butikker rett etter arbeidstid. Bare det å slippe spørsmål og diskusjon om hva vi skulle ha til middag gjorde at hele matlagingsopplevelsen ble en fryd, i stedet for stress.

Middagsrettene i løpet av uka falt virkelig i smak, og selv om det avviket litt i forhold til steketid på oppskriftene (det er nok mest på grunn av forskjellige stekeovner og tykkelse på råvarer) ble alle rettene en suksess. Det eneste jeg skulle ha gjort annerledes, var å ha saltet lyren før jeg brukte den i gratengen, slik at den hadde sluppet vannet før istedet for oppi gratengen.

Til vår store overraskelse opplevde vi at Benjamin spiste mer grønnsaker denne uka enn det han vanligvis pleier, og det ser vi på som litt av et skussmål til Adam og hans team. Jeg var også litt spent på om barnekassen kom til å bli litt vel “barnslig” for våre voksne ganer, men så feil kan man altså ta. Menyen har vi fått til odel og eie, og vi kommer garantert til å lage flere av rettene fremover!

Adams matkasse

I samarbeid med Adams matkasse har jeg fått en rabattkodelink som jeg får dele ut til dere lesere – den gir dere -20% på alle matkasser i tillegg til at dere får en gratis 4 kgs fruktkasse på kjøpet.Det er ingen bindingstid, og  man kan ha levering hvilken som helst mandag man vil – en gang i uken, en gang hver måned – alt etter hva du ønsker.

Trykk her og finn matkassen som passer dere best!

Jeg kommer garantert til å bestille fra Adams matkasse igjen, og dersom du ønsker å spare tid, penger og miljø – eller trenger litt ny inspirasjon til hverdagsmiddagen – så kan dette være et alternativ som er verdt å sjekke ut!

Maria

Hadde det ikke vært for at det er flere i denne familien som er veldig ømfintlig for flere typer mat (ost, ulike typer kjøtt, melk, mel… mye å ta hensyn til i denne familien), hadde dette vært helt ypperlig for meg. Jeg er så elendig på å tenke ut hva jeg skal lage til middag, og er ikke spesielt glad i å lage mat, så den delen overlater jeg til mannen så ofte jeg kan. hihi :-)


Kamilla Haaland

Åh, må få prøvd ut det der! Ser utrolig greit ut :)


Emma

Hvor lenge varer tilbudet? Er det 20 % på første-gang-prisen? :-)


Monique Lund

Emma: rabattkoden varer i en måned, og de 20% er på første levering :) klem


Monique Lund

Kamilla Haaland: ja, det synes jeg du skal – er så behagelig og ikke minst gøy! Så får man litt ny inspirasjon også!Skriv en kommentar