» Beauty lounge: GREAT SKIN WITH THE RIGHT FOODS | Monique Lund
Monique Lund
fashion, interior & lifestyle

Beauty lounge: GREAT SKIN WITH THE RIGHT FOODS

D

Det er ingen tvil om at man kan påvirke huden sin med hva man spiser. I dagens beauty lounge tar vi en nærmere titt på akkurat dette, og gir deg de 10 beste matvarene som er godt for både kropp og sjel! 1. Linfrø er rik på omega 3, som vi vet spiller en stor […]

183743116

Det er ingen tvil om at man kan påvirke huden sin med hva man spiser. I dagens beauty lounge tar vi en nærmere titt på akkurat dette, og gir deg de 10 beste matvarene som er godt for både kropp og sjel!

1. Linfrø er rik på omega 3, som vi vet spiller en stor rolle i for aldringstegn som for eksempel pigmentflekker eller rynker.  En enkel måte å få linfrø i seg, er å blande dem i smoothien, i bakst eller som topping i salater.

2. Søtpotet er rik på vitamin A og C, vitaminer vi vet er viktig for en glødende hud. Vitamin A hjeper mot frie radikaler mens vitamin C øker kollagenproduksjonen som vil holde huden jevn og glatt.

3. Paprika inneholder over 100% av det daglige inntaket av vitamin C som vi trenger, i tillegg til vitamin B6 og fiber. Den kan føre til glød i huden ved at den øker blodgjennomstrømmingen i huden og dermed kan den også motvirke acne.

4. Laks er rik på omega 3, vitamin D og proteiner og har en hel rekke positive helsegevinster. Laks vil hjelpe å hydrere huden din innenifra og den kan også føre til sterkere, mer glansfullt hår.

5. Spinat det er ikke uten grunn at Skipper’n var så glad i spinat – den er nemlig proppfull av næringsstoffer! Vitamin E, jern, klorofyll, folat, magnesium, fiber, vitamin A, vitamin C, planteprotein, antioksidanter – ja, ingen tvil om at spinat burde bli en større del av kostholdet. En enkel måte å få i seg spinat, er å blande den i en smoothie eller i en salat.

6. Mørke bær er fulle av antioksidanter og fiber og hjelper til å bekjempe frie radikaler. Den hjelper også til å holde søtsuget borte, noe som gjør at man unngår sukker som kan være acne- og rynkefremkallende.

7. Nøtter inneholder både vitaminer, omega 3 og mineraler som zink og selen og kan motvirke acne. Den er perfekt som snack eller i granola til frokost.

8. Tomater inneholder vitamin C og lykopen, som stimulerer blodgjennomstrømmingen i huden og holder den frisk og glødende.

9. Gulrøtter inneholder masse vitamin A, og hjelper å rense tilstoppede porer i det ytre hudlaget. Perfekt som snack, eller i salater, dampet til middag eller i grønnsaksmos.

10. Vann hydrerer huden innenifra og hjelper huden med å kvitte seg med avfallsstoffer. Den hjelper deg å holde deg fokusert og skjerpet, noe som reduserer stressnivået – som vi vet har innvirkning på huden. Pass på å drikke de anbefalte mengder vann om dagen!

Leave a Reply


Blogglistenhits