» RECIPE: OAT BISCUITS | Monique Lund
Monique Lund
fashion, interior & lifestyle

RECIPE: OAT BISCUITS

D

Deilige havrekjeks som kan brukes til så mangt – oppskrift på allroundkjeksen får du her!

 

 

 

IMG_2880

 

For noen helger siden, laget jeg disse deilige havrekjeksene og de forsvant fort kan du tro! De er så gode, og de kan brukes til det meste. Med litt mindre sukker, er de perfekte til å ha ost til for eksempel, og med litt ekstra sukker er de den perfekte turvennen eller snacksen på kvelden! Superenkle å lage er de også – og det er jo aldri feil!

Ingredienser:

6 dl havregryn

3 dl melk

50 gram smeltet smør

2 dl hvetemel

1 ss sukker (her må du smake deg litt frem, 1 ss er for “matkjeks-varianten”)

1 ts bakepulver

litt salt

 

Bland havregrynene med melken og la det svelle i 10 – 15 minutter. Bland deretter i alt det tørre. Jeg har opplevd noen ganger at det trengs litt mer væske, så da tilsetter du bare den ekstra melken som må til får å få en glatt, men fast masse. Stikk ut kjeksene med ønsket form, jeg brukte et glass og så trykket jeg et kakestempel på. Stekes på 180 grader i 10 min (kommer an på tykkelsen, disse kjeksene mine trengte 20 min) på midterste rille og la avkjøles på rist.

IMG_2891

 

I made these oat biscuits a couple of weekends ago, and they were so delicious, they disappeared right away. With less sugar, they are perfect for cheese nights, and with added sugar they’re the perfect hiking companion or when you’re just craving a snack.

Ingredients:

6 dl oatmeal

3 dl milk

50 g melted butter

2 dl flour

1 table spoon sugar (add more sugar if you want it to be snack cookies)

1 teaspoon baking powder

 

Mix the oatmeal and the milk and let it swell for about 10 – 15 minutes. Then add the rest of the ingredients, and if you feel the mix is a bit too dry, simply add some more milk. The mix should be smooth and firm. Use cookie cutters of choice – I simply used a glass to make mine. Put them in the middle of the oven on 180 degrees for about 10 minutes (it depends on the thickness of the cookies, I had these ones in the oven for about 20 minutes).

3 Comments

Add yours

 1. Maria

  December 2, 2014 at 8:56 am

  De så supergode ut. Tøffe var de også. Har du en spesiell form du trykker ut med?

 2. Monique Lund

  December 2, 2014 at 9:01 am

  Maria: Det er en cookie stamp fra Åhlèns jeg har brukt! :) Kjempegrei og så er det jo så koselig å sette sitt eget preg på! :)

 3. December 2, 2014 at 12:50 pm

  Det så utrolig godt ut! Og ikke minst fantastisk med det stempelet :)

Leave a Reply


Blogglistenhits